Το Israel Yacht Club (IYC) πραγματοποίησε με επιτυχία το 22ο ιστιοπλοϊκό ράλι το οποίο διεξήχθη με την συμμετοχή 40 σκαφών, με λιμάνι εκκίνησης την Χάιφα του Ισραήλ και ενδιάμεσους σταθμούς το νησί του Καστελόριζου, της Ρόδου και τερματισμό την μαρίνα στο Πέδι της νήσου Σύμης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιστιοπλοϊκός αυτός αγώνας γινόταν τα προηγούμενα 20 χρόνια στις ακτές της Τουρκίας. Το γεγονός αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την προβολή της χώρας μας με την υποδοχή ξένων σκαφών στα νησιά του Αιγαίου, και δίνει ιδιαίτερη δημοσιότητα και κύρος καθώς ήδη διεξάγεται το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό ράλλυ Αιγαίου όπου είναι και το παλαιότερο και λαμπρότερο ιστιοπλοϊκό γεγονός στον ελληνικό χώρο.
Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο από τον λιμένα τερματισμού στην μαρίνα Πέδι της Σύμης διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά : ο αντιπρόεδρος του Ισραηλινού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου κ. Ron Barmatz, ο CEO της MSI HELLAS κ. Βασίλης Πολίτης, ο αντιδήμαρχος της Σύμης κ. Νικήτας Γρύλλης, ο διευθυντής της μαρίνας Πέδι Σύμης κ. Σάκης Χαραλαμπόπουλος, ο κ. Μίλτος Γκούτος της FYLY YACHTING και ο κ. Χριστόφορος Χαρίσης διευθυντής της νέας μαρίνας Ρόδου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας μας παρέστη την 29-05-2024 στην εκδήλωση εγκαινίων της νέας μαρίνας Βουλιαγμένης (Astir Marina). Επίσης σε αυτή παρέστησαν: ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος, κ.α.

Συνέντευξη του προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρίας μας κ. Βασίλη Πολίτη στο  ACTION 24 με θέμα το YACHTING και τις μαρίνες στην Ελλάδα.

Στις 20.03.02024 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Ν.Ο.Ε.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας μας Βασίλειος Α. Πολίτης εξελέγη ως μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.
Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε το νέο ΔΣ.
https://ycg.gr/ds-noe/ (ΝΕΟ ΔΣ Ν.Ο.Ε.)

Στιγμιότυπα από την συμμετοχή του CEO της εταιρείας μας Κου Βασίλη Πολίτη στην Εθνική Τεχνική Επιτροπή BLUE PORTS που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη Πειραιά στις 4 Απριλίου 2024.

Το BLUE PORTS φιλοδοξεί να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση των λιμένων, ενισχύοντας τις δεξιότητες και την ικανότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου στο λιμενικό οικοσύστημα, με την εισαγωγή ενός νέου λειτουργικού σχήματος κατάρτισης και πιστοποίησης, κατά ISO/IEC 17024, με αμοιβαία αναγνώριση στην Ευρώπη.

Στις 14.02.02024 πραγματοποιήθηκαν οι Αρχαιρεσίες ΝΕΕ.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας μας Βασίλειος Α. Πολίτης εξελέγη ως μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εκπροσωπώντας τα ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.

Ανοίξτε το συνημμένο αρχείο για να δείτε τους εκλεγέντες με αλφαβητική σειρά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ NEE 14.02.2024

Στην Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ DÜSSELDORF 2024, την μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο για τα Yachts και τον θαλάσσιο τουρισμό, που διεξάχθηκε στο Düsseldorf της Γερμανίας από τις 20 έως τις 28 Ιανουαρίου 2024, η FYLY YACHTING/MSI HELLAS διαχειρίστριες εταιρείες της MARINA PEDI SYMI συμμετείχαν στην έκθεση μαζί με άλλες 3 μαρίνες της Δωδεκανήσου (ΚΩΣ, ΡΟΔΟΣ, ΛΕΡΟΣ), στο περίπτερο VISIT 12 ISLANDS.

Η παρουσία της MARINA PEDI SYMI στην Διεθνή Έκθεση ΒΟΟΤ DÜSSELDORF 2024, είναι συνέχεια της επιτυχημένης πορείας μας, καθώς χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε ως προορισμός και τις πολλαπλές επιλογές που έχουν οι επισκέπτες μας στη διάρκεια των διακοπών τους.
https://www.boot.com/

 

Στην ίδρυση του Δικτύου Μαρίνων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΜΑΜ) προχώρησαν από κοινού οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις μαρίνες Αγίας Νάπας, Ρόδου, Σύμης και Κω με βασικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατόχους σκαφών αναψυχής και την περαιτέρω ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας από εκπροσώπους των εταιρειών διαχείρισης των συνεργαζόμενων μαρίνων υπό την παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων και υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τέσσερις Μαρίνες μέλη του Δικτύου θα συμπράξουν για την προώθηση της ανάπτυξης του ναυτικού τουρισμού στη Μεσόγειο στον τομέα του yachting με παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πελάτες του δικτύου και αποκλειστικά προνόμια στις τέσσερις Μαρίνες-μέλη.
Όσον αφορά στην λειτουργία των εγκαταστάσεων και τον ελλιμενισμό των σκαφών έχει γίνει προσπάθεια και συμφωνία στο πλαίσιο εύρεσης εναλλακτικών πηγών πράσινης ενέργειας µε σκοπό το μηδενικό αποτύπωμα ρύπανσης Εξίσου σημαντική είναι η εξαγωγή γνώσης και τεχνογνωσίας μεταξύ του προσωπικού των μαρίνων του δικτύου, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο για τους ίδιους τους οργανισμούς όσο και για τους τελικούς χρήστες των υπηρεσιών.

Ο κ. Βασίλειος Πολίτης εκ μέρους της μαρίνας Πέδι της Σύμης (FYLY YACHTING/MSI HELLAS) ανέφερε ότι «η υλοποίηση της ιδέας έγινε μέσα σε 30 μέρες. Επειδή αρκετοί Κύπριοι επισκέπτονταν τη Ρόδο, τη Σύμη και την Κω σκεφτήκαμε πως έπρεπε οι μαρίνες να έχουν μια συνεργασία μεταξύ τους, ενώ στη συνέχεια προστέθηκε και η μαρίνα Αγίας Νάπας. Ανέφερε ακόμα ότι «έχουμε δεχτεί πάρα πολλές αιτήσεις από άλλες μαρίνες για να μπουν στο συγκεκριμένο δίκτυο», ενώ εκ μέρους της μαρίνας Ρόδου ο Χριστόφορος Χαρίσης ευχήθηκε «μια πολύ καλή και δημιουργική συνεργασία» και πρόσθεσε ότι «τα σκάφη είναι σχεδιασμένα για να κινούνται οπότε ένα καλό δίκτυο μαρίνων με καλές υπηρεσίες και ελκυστικούς προορισμούς, είναι κάτι που όλοι οι ιδιοκτήτες κα διαχειριστές σκαφών αναμένουν από μας. Ο κ. Δρόσος Αντώνιος εκ μέρους της μαρίνας της Κω, χαρακτήρισε «κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή την μαρίνα Αγίας Νάπας και οδηγό για όλες τις μαρίνες, όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου, αφού έχει πάρει τα εύσημα και διθυραμβικά σχόλια από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της». Από την πλευρά του ο Διευθυντής της μαρίνας Αγίας Νάπας Κώστας Φυτιρης χαρακτήρισε «σημαντική μέρα τη σημερινή για τον ναυτικό τουρισμό, καθώς «Τέσσερις μαρίνες σε μερικούς από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, Κύπρο, Ρόδο, Σύμη και Κω, ενώνουμε δυνάμεις με κύριο στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας σε όλα τα επίπεδα και την ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας με στόχο τη βελτίωση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού που αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας τομέα για την οικονομία Ελλάδας και Κύπρου».

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε πραγματικό χρόνο Άσκηση ευρείας κλίμακας στο λιμένα της Καλαμάτας που διεξήχθη με ευθύνη και συντονισμό της MSI HELLAS ως Αναγνωρισμένου Οργανισμού Ασφαλείας κατά τα πρότυπα του διεθνή Κανονισμού Ασφαλείας πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο εφαρμογής του κώδικα ISPS. Στην άσκηση συμμετείχαν: το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ο Ερυθρός Σταυρός, ΟΑΚ Μεσσηνίας και η Target Security.

Το σενάριο περιλάμβανε 3 φάσεις: Η πρώτη, τρομοκρατική ενέργεια σε κρουαζιερόπλοιο και ομηρία. Η δεύτερη, εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος που ήταν στο λιμάνι και η Τρίτη, περισυλλογή και μεταφορά τραυματιών κι επιβατών μετά από ενέργειες που έγιναν από τις αρμόδιες αρχές, από το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι. Η άσκηση θα αξιολογηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας, το Λιμεναρχείο και την MSI HELLAS.

 

 

Δείτε περισσότερα:

https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/303934-epityximeni-askisi-sto-limani-kalamatas-video-fotografies

https://www.mesogeiostv.gr/tag/askisi-etoimotitas-limani-kalamatas/